divendres, 7 de novembre del 2014

ACTIVITAT 3: INFORME DE SÍNTESI


INTRODUCCIÓ


La postura quotidiana davant la relació entre ciència, tecnologia i societat és que existeix una relació real entre les tres dimensions, ara bé, aquestes relacions estaran més o menys basades en criteris objectivables i arguments fonamentats segons ens endinsem en l’estudi del mòdul de l’assignatura i la resta de material facilitat. Així, mentre que en el meu mapa inicial, jo establia aquestes relacions com una possible causa-efecte / dependència – independència d’unes a les altres, he anat modificant els meus criteris i els he anat ampliant amb altres conceptes, com poden ser els àmbits que influencien en cada un dels paràmetres, quins resultats obtenim segons les perspectives que les estudien, i fins i tot quines són influenciables per quines, si és que es pot dir que una d’elles (la societat, la ciència o la tecnologia) poden influir de forma permanent davant d’una a altra o sempre és una influència de doble sentit.

L’evolució del meu pensament, i la conseqüent construcció del coneixement es veuran reflectits en la comparació dels dos mapes conceptuals, punt desenvolupat més endavant en aquesta mateixa activitat de síntesi.

Aquest canvi conceptual també ha vingut donat pel tipus d’argumentació que hem fet servir en el debat, doncs, segons Kuhn, “l’argumentació és una classe essencial de raonament informal que és de vital importància per a la capacitat intel·lectual que s’aplica en la resolució de problemes”[1], entenent l’argumentació com una eina més que contribueix al canvi conceptual i, en conseqüència, a l’aprenentatge significatiu.

NOU MAPA CONCEPTUAL

En aquest mapa conceptual teníem la mateixa premissa que la que ens van donar amb el primer mapa conceptual:  quina relació hi ha entre educació, ciència, tecnologia i societat?, però aquesta vegada l'hem de fer incloent tot el coneixement que estem adquirint amb el desenvolupament de l'assignatura, la participació en el debat, la interiorització dels coneixements... estic segura que si ens el  fan fer per tercera vegada, també serà diferent! Aquesta és la història de mai acabar :)