dissabte, 27 de desembre del 2014

Nova mostra documental

el vídeo sense música, escoltem que diuen ells

En aquest nou enllaç podem veure la mateixa sessió anterior, però aquesta vegada sense música, escoltant el que diuen els nens i les nenes. Es poden escoltar les observacions que fan, com s'enganxen a les imatges, quines relacions fan amb el que ja saben... tota una experiència d'aprenentatge! i continuem avançant!

dissabte, 13 de desembre del 2014

com va el descobriment....

Aquest vídeo correspon a una de les sessions d'avaluació continuada del nostre projecte de la tortuga. Vam veure les fotos que ens havíem fet, reconeixíem la nostra tortuga i la seva espècie, identificàvem les seves parts... aquest vídeo els hi poso ara els dies que fem alguna activitat de la tortuga i... els encanta!!

divendres, 12 de desembre del 2014

MAPA CONCEPTUAL DEL PROJECTE

Aquest és mapa on es reflecteix els fonaments del projecte de resoldre el problema: "tenim una nova mascota a la classe, què és? com la cuidarem?

divendres, 7 de novembre del 2014

ACTIVITAT 3: INFORME DE SÍNTESI


INTRODUCCIÓ


La postura quotidiana davant la relació entre ciència, tecnologia i societat és que existeix una relació real entre les tres dimensions, ara bé, aquestes relacions estaran més o menys basades en criteris objectivables i arguments fonamentats segons ens endinsem en l’estudi del mòdul de l’assignatura i la resta de material facilitat. Així, mentre que en el meu mapa inicial, jo establia aquestes relacions com una possible causa-efecte / dependència – independència d’unes a les altres, he anat modificant els meus criteris i els he anat ampliant amb altres conceptes, com poden ser els àmbits que influencien en cada un dels paràmetres, quins resultats obtenim segons les perspectives que les estudien, i fins i tot quines són influenciables per quines, si és que es pot dir que una d’elles (la societat, la ciència o la tecnologia) poden influir de forma permanent davant d’una a altra o sempre és una influència de doble sentit.

L’evolució del meu pensament, i la conseqüent construcció del coneixement es veuran reflectits en la comparació dels dos mapes conceptuals, punt desenvolupat més endavant en aquesta mateixa activitat de síntesi.

Aquest canvi conceptual també ha vingut donat pel tipus d’argumentació que hem fet servir en el debat, doncs, segons Kuhn, “l’argumentació és una classe essencial de raonament informal que és de vital importància per a la capacitat intel·lectual que s’aplica en la resolució de problemes”[1], entenent l’argumentació com una eina més que contribueix al canvi conceptual i, en conseqüència, a l’aprenentatge significatiu.

NOU MAPA CONCEPTUAL

En aquest mapa conceptual teníem la mateixa premissa que la que ens van donar amb el primer mapa conceptual:  quina relació hi ha entre educació, ciència, tecnologia i societat?, però aquesta vegada l'hem de fer incloent tot el coneixement que estem adquirint amb el desenvolupament de l'assignatura, la participació en el debat, la interiorització dels coneixements... estic segura que si ens el  fan fer per tercera vegada, també serà diferent! Aquesta és la història de mai acabar :)

divendres, 17 d’octubre del 2014

SÍNTESI DEL DEBAT



A) IDEA PER REFLEXIONAR:

“És per això que des de les escoles s’ha de començar a fer un treball a fons de remodelació en la manera d’enfocar les sortides professionals ja que els estem preparant per a treballar en feines que ben segur que ja no existiran i que hauran sortit de noves.”
La Gracia Sonia Jiménez amb aquesta frase m’ha fet reflexionar sobre què s’ensenya a les escoles i la importància que se li dóna, quan realment no és el QUÈ (que segurament d’aquí a uns anys seran continguts obsolets) sinó el COM per tal que els nostres alumnes siguin capaços d’ammotllar-se a la realitat que es trobaran, incerta si la mirem amb el prisma d’avui en dia. Tal i com diu Ken Robinson, les escoles d’avui en dia estan pensades per un model econòmic que ja no és vàlid (només hem de veure la crisi mundial existent avui en dia), i amb la formació que els estem donant als nens i nenes busquem la uniformitat: tots asseguts, tots callats, tots obeint... som capaços de portar una classe on nens i nenes estiguin treballant per interessos? Amb eines que ells dominen més que nosaltres? Si no som capaços d’adaptar-nos nosaltres mateixos, com volem transmetre’ls la plasticitat que hauran de tenir en un futur si volem que se’n surtin?

dissabte, 20 de setembre del 2014

Qüestions de desenvolupament breu




  1. ¿Creus que el progrés en el coneixement tecnològic i científic determina i garanteix el progrés econòmic i social? Contesta clarament i justifica la resposta.

Tot i que no podem establir una relació causa - efecte és cert que avui en dia és imprescindible per poder aconseguir una millora social i econòmica cal tenir un bon coneixement tecnològic i científic; és a dir un país amb un bon coneixement tecnològic i científic no està garantint un progrés econòmic i social de forma automàtica, però el que sí que és garantia absoluta és el fet contrari: un país/societat/àmbit... que no tingui un bon coneixement tecnològic i científic i vagi progressant en ell no podrà oferir mai un progrés econòmic i social.

divendres, 19 de setembre del 2014

Mapa conceptual





















En aquesta primera activitat se'ns demana que dissenyem un mapa conceptual sobre les relacions que entenem que existeixen entre ciència, tecnologia, societat i educació.